Αναστασία Κουμούλα-Ζαφειροπούλου
Η Αναστασία Κουμούλα-Ζαφειροπούλου είναι Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων.

Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Institute of Psychiatry and Maudsley Hospital, London, UK. Είναι διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Έχει διατελέσει επί 10 έτη Συντονίστρια Διευθύντρια στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Παλλήνης (σήμερα ΚοΚεΨΥΠΕ 6ου Παιδοψυχιατρικού Τομέα) και επί 13 έτη Συντονίστρια Διευθύντρια του Τμήματος Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων του Σισμανογλείου-Αμαλία Φλέμιγκ Γ.Ν.Α. Ως Συντονίστρια Διευθύντρια, ήταν υπεύθυνη της εκπαίδευσης ειδικευομένων στην παιδοψυχιατρική επί 20 έτη και της πρακτικής άσκησης προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών ψυχολογικών τμημάτων. Έχει διδάξει σε τμήματα ψυχολογίας των πανεπιστημίων της Αθήνας και σε μεταπτυχιακά προγράμματα του ΕΚΠΑ. Το ερευνητικό της έργο περιλαμβάνει συμμετοχή σε ελληνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα. Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει συμμετοχή σε δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, σε συγγραφή κεφαλαίων σε ελληνικά επιστημονικά βιβλία και σε επιστημονική επιμέλεια βιβλίων. Έχει κάνει πολλές εισηγήσεις-ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Υπήρξε επί 12 έτη τακτικό μέλος της τριμελούς εξεταστικής επιτροπής για την απόκτηση της ειδικότητας της Παιδοψυχιατρικής. Σήμερα είναι Συν-Διευθύντρια του Προγράμματος «Πρωτοβουλία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων» του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Κωνσταντίνος Κώτσης
Ο Κωνσταντίνος Κώτσης είναι Επίκουρος Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής στο Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Είναι υπεύθυνος του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων (Κο.Κε.Ψ.Υ.Π.Ε.) της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Έχει μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στην Κοινωνική Ψυχιατρική και στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας. Έχει εργαστεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας καθώς και στα ΚΕ.Δ.ΔΥ. (νυν ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) του Υπουργείου Παιδείας. Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει τη συμμετοχή του σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα και τη δημοσίευση εργασιών σε περιοδικά με κριτές κυρίως στο τομέα της Διασυνδετικής Ψυχιατρικής, των Αναπτυξιακών Διαταραχών και των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας. Έχει μετεκπαιδευθεί στο Child Mind Institute, New York, USA. Είναι θεραπευτής οικογένειας και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Σκέψης & Ψυχοθεραπείας Οικογένειας (Ε.Ε.Σ.ΣΚΕ.Ψ.Ο.). Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος – Ένωση Ψυχιάτρων Παιδιών και Εφήβων (ΠΕΕ-ΕΝωΨυΠΕ) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ψυχιατρικής του Παιδιού και του Εφήβου (ESCAP).

Κωνσταντίνα Σκλάβου
Η Κωνσταντίνα Σκλάβου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α.).

Έχει εργαστεί ως Κοινωνική Λειτουργός από το 2009 έως το 2021 στο Τμήμα Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων του Σισμανογλείου-Αμαλία Φλέμιγκ Γ.Ν.Α. και από το 1999 έως το 2008 σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Η διδακτική της εμπειρία περιλαμβάνει πλούσιο διδακτικό έργο από το 2004 σε ακαδημαϊκά ιδρύματα στην Ελλάδα και την Κύπρο, σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά, συμβατικά και εξ αποστάσεως προγράμματα σπουδών. Διαθέτει δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και σε πρακτικά συνεδρίων, έχει επιμεληθεί και έχει συγγράψει πλήθος κεφαλαίων σε επιστημονικούς συλλογικούς τόμους, καθώς και εκπαιδευτικό υλικό. Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια και σε επιστημονικές ημερίδες. Το ερευνητικό της έργο αφορά στην εκπόνηση μεταδιδακτορικής έρευνας αλλά και σε ερευνητικά σχέδια και αξιολογήσεις προγραμμάτων και φορέων, στο πλαίσιο ευρωπαϊκών ή εθνικών πρωτοβουλιών. Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας Φύλων του ΠΑ.Δ.Α. και Διευθύντρια Σύνταξης του Επιστημονικού Περιοδικού «Κοινωνική Εργασία» (Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, Ν.Π.Δ.Δ.-Σ.Κ.Λ.Ε.).

Μαρία (Μαριάννα) Βενιεράκη
Η Μαρία (Μαριάννα) Βενιεράκη είναι Ψυχολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γνωσιακή Επιστήμη στο University of Edinburgh, UK.

Ειδικεύεται στην αξιολόγηση και θεραπεία αναπτυξιακών, συναισθηματικών και μαθησιακών διαταραχών κατεξοχήν σε παιδιά και εφήβους, καθώς και στην ψυχοεκπαίδευση και συμβουλευτική γονέων. Έχει λάβει ειδική εκπαίδευση στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία, την Ψυχοθεραπεία της Κοινωνικής και Συναισθηματικής Ανάπτυξης, τη χορήγηση ψυχομετρικών εργαλείων, έχοντας συμμετάσχει στην ελληνική στάθμιση του WISC-V, και την αξιολόγηση και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών. Ασχολείται με τη συγγραφή κειμένων σε επιστημονικά βιβλία και άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και ιστότοπους, τη μετάφραση επιστημονικών εργαλείων και την κριτική επιστημονικών άρθρων, έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε εκπαιδευτικά προγράμματα και έχει πραγματοποιήσει ομιλίες για θέματα ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων. Είναι μέλος τού Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ) και του British Psychological Society (BPS).

Παναγιώτα (Γιούλη) Μπαλίκου
Η Παναγιώτα (Γιούλη) Μπαλίκου είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, με Μεταπτυχιακό στη «Βασική και Εφαρμοσμένη Γνωσιακή Επιστήμη» στον Τομέα της Ψυχολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το 2016 ολοκλήρωσε τη Διδακτορική της Διατριβή στο τομέα της Ψυχολογίας στο πλαίσιο του προαναφερθέντος Μεταπτυχιακού και σε συνεργασία με το Εργαστήριο Γνωσιακής Νευροφυσιολογίας της Νευρολογικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Για 16,5 έτη εργάστηκε ως υπεύθυνη υλοποίησης προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από την ΕΕ. Για 2 έτη εργάστηκε ως Ψυχολόγος στο τμήμα Ψυχιατρικής Παιδιών κι Εφήβων (κλινική εφήβων και εξωτερικά Ιατρεία για παιδιά κι εφήβους) και στον ξενώνα Εφήβων «ΟΡΜΟΣ» του Σισμανογλείου-Αμαλία Φλέμιγκ Γ.Ν.Α. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως εισηγήτρια στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση σε τμήματα ψυχολογίας, σε ΚΕΔΙΒΙΜ και ως επόπτρια εκπαιδευόμενων ψυχοθεραπευτών. Είναι Συντονίστρια Προγράμματος και Επιστημονική Σύμβουλος στην «Πρωτοβουλία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων» του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σε συνεργασία με το Child Mind Institute. Είναι Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια και διδάσκει συστημική ψυχοθεραπεία σε Ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Κέντρα.